Beter een goede buur dan een verre vriend

Joop (85) & Lidia (72)

Wij hebben elkaar leren kennen op de camping in Lidia’s geboortedorp Schagen. Joop had daar een caravan en kwam daar in het weekend na zijn werk. We zijn verliefd geworden en inmiddels zijn we al 51 jaar samen.

Wat geeft jou een thuisgevoel in Loosduinen?
Lidia: ‘Oorspronkelijk kom ik uit Schagen, maar vanwege Joop ben ik naar Den Haag gekomen.
We hebben elkaar leren kennen op een camping in het dorp. Daar ben ik verliefd op hem geworden.’
In eerste instantie woonden wij in een hoekwoning aan de Vaillantlaan. Omdat ik een vrijstaand huis met ruimte gewend was, voelde ik me daar niet op mijn gemak.
In Loosduinen is dat anders. We hebben een fijn huis waar ik me thuis voel. Er is hier gemeenschapszin en iedereen groet elkaar. In de stad heb je dat niet.’

Joop: ‘Ik had een caravan op die camping in Schagen. Daar ging ik ieder weekeinde heen, recht vanuit mijn werk. Daar heb ik Lidia ontmoet. We zijn al 51 jaar samen.’

Op welke momenten heb jij een thuisgevoel in Loosduinen?
Joop: ‘Het contact met de buren vind ik erg belangrijk. We kunnen goed overweg met de mensen die in onze buurt wonen. Dat geeft mij een thuisgevoel’

Lidia: ‘Nieuwe buren ken ik allemaal. Ik ben een kletsmajoor en maak met iedereen een praatje.’

Wat zegt het recept dat je hebt meegenomen over jouw thuisgevoel?
Joop: ‘Het recept komt uit een blad van de Bouwbond FNV. Daar was ik lid van toen ik nog schilder was. Als ik er aan denk, krijg ik al trek. Ik maak het graag klaar.’

Witlof-kipschotel van Joop & Lidia
Benodigdheden voor 4 personen:
500 g kipfilet
2 uien
2 el olie
4 el kerriepoeder
6 el ketjap manis
1 kilo witlof
400 ml crème fraîche
2 el citroensap
2 mespunten nootmuskaat
300 g geraspte extra belegen kaas
1 zakje tortellini met kaas
Zout en peper

Aan de slag:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de tortellini gaar en snij de kipfilet in stukjes. Snipper de uien, verhit de olie in een koekenpan en bak de kipfilet zachtjes bruin. Bak de uien met twee eetlepels kerriepoeder 5 minuten mee. Voeg 2 eetlepels ketjap manis toe. Maak de witlof schoon en snij deze in stukjes. Vet de ovenschaal in en verdeel de tortellini over de bodem. Leg de witlof en vervolgens het kipmengsel erop.

Doe de crème fraîche in een kom. Roer er de citroensap, 4 eetlepels ketjap manis, 1 eetlepel kerriepoeder, 150 gram geraspte kaas, de nootmuskaat en een beetje zout en peper door. Strijk dit mengsel over de witlof en kip. Strooi de rest van de kaas eroverheen. Schuif de schaal in de oven en laat het geheel in ongeveer 20 minuten gaar en goudbruin worden.

Deel dit bericht via:

Overige verhalen
uit Den Haag

De verhalenavond op dinsdag 9 september stond helemaal in het teken van dans en van
Op woensdag 9 juli verzamelden buurtbewoners, vrijwilligers en verhalenliefhebbers zich op de sfeervolle BuurtBoerderij De

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwste updates en inspiratie? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!