Het is december en dat betekent voor veel mensen: veel en lekker eten. Maar wat koken mensen uit andere culturen voor lekkere dingen als het feest is? Drie ‘foodies’ die alles weten over de Poolse, Eritrese en Turks-Koerdische keuken worden door de Haagse journaliste Renate van der Zee geïnterviewd over wat zij aan feestelijke gerechten op tafel zetten. Met hapjes uit hun keuken.
Onze gasten zijn: Bozenka van der Hoofd (Poolse keuken), Tirhas Tesfalem (Eritrese keuken) en Bessime Arslan (Turks-Koerdische keuken). Zij vertellen over hun culinaire feesttradities, (familie)recepten, mooiste eet-herinneringen en hun favoriete ingrediënten. Bozenka vertelt wat de mensen in Polen met Kerstmis eten, Tirhas legt alles uit over de Eritrese kerstdis en Bessime onthult feestelijke keukengeheimen uit de Turks-Koerdische cultuur. Ook gaan we in op de plantaardige opties in de verschillende keukens.
Tijdens de bijeenkomst eten we door hen bereide kleine hapjes, waardoor we letterlijk hun verhalen kunnen proeven.
📅 Datum: Zaterdag 13 december 2025
⏰ Tijd:van 13.45 tot 15.15 uur, inloop vanaf 13:00 uur.
📍 Locatie: Bibliotheek Escamp, Leyweg 811
🎫 Tickets verkrijgbaar via de link
Let op: Aanmelden is verplicht! Mocht je niet meer kunnen deelnemen, vragen we je om alsjeblieft je ticket te annuleren via Eventbrite. Er kan dan nog iemand anders op jouw plek.
